IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
09:45 | 17 октомври 2014
Обновен: 13:02 | 13 април 2024

КНСБ иска ново правителство до две седмици

КНСБ иска ново правителство до две седмици

По материала работи: Слав Велев
КНСБ иска ново правителство до две седмици

Призовавам всички отговорни председатели на парламентарно представени политически формации и в частност лидера на партията, спечелила най-голямо доверие на последните избори да сформират работещо правителство в срок най-късно до две седмици. Това призова във Варна лидерът на КНСБ Пламен Димитров. В противен случай страната е заплашена от рецесия предупреди той.

Пламен Димитров и цялото ръководство на КНСБ е в морския град за двудневна среща на всички синдикални лидери от областите Варна, Добрич и Шумен, заедно с представители на бизнеса.

Димитров изтъкна, че разпадът в енергетиката и несигурността в банковата ни система, в комбинация с дефлацията от над 1% ще доведат до рецесия, ако не бъде сформирано работещо правителство и Народно събрание в най-скоро време. 

КНСБ заедно с родните бизнес организации подготвят общо обръщение до бъдещото правителство и 43-тото Народно събрание. В него синдикатите и бизнесът ще настояват управляващите да вземат предвид 4 основни искания и виждания за развитието на икономиката и социалната политика у нас.

Най-основното от тях е предприемането на нова дългова стратегия, уточни Димитров. Според него е удачно държавата да тегли нов заем, само ако парите бъдат инвестирани директно в най-закъсалите свери на родната икономика.

Любомир Михайлов 

Коментари

Новини Варна