IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
19:44 | 19 октомври 2014
Обновен: 12:38 | 13 април 2024

Хранителните стоки във Варна двойно по-скъпи от Добрич

Хранителните стоки във Варна двойно по-скъпи от Добрич

По материала работи: Слав Велев
Хранителните стоки във Варна двойно по-скъпи от Добрич

Варна е сред градовете, в които хранителните стоки са сред най-скъпите у нас, предаде агенция Фокус. Цените на някой от най-употребяваните продукти в морския град са двойно по-скъпи от тези в съседен Добрич.

Впечатление прави, че брашното във Варна бележи своеобразен рекорд. То се продава на цени между 1,05 и 1,15 лв. за килограм. В сравнение цената на килограм брашно в Добрич е едва 64 стотинки или почти 2 пъти по-евтино. Оризът във Варна пък се продава на цени от 2,40 до 3,00 лв. Отново за сравнение, цената на ориза в Добрич е 1,90 лв., или почти с 1 лев по-евтино.

Жителите на Варна ползват и най-скъпото олио в страната. Цената му е около 2,80 лв. при положение, че в други градове на страната то може да се купи за 1,80 лв. Яйцата и каймата също са също по-скъпи във Варна в сравнение с други градове в страната.
Освен тези хранителни продукти, впечатление прави, че по пазарите във Варна се продават значително по-скъпи плодове и зеленчуци. Търговците в града обясняват, че средата на октомври е времето, в което цените отново поемат нагоре заради отминаващия сезон на градинските зеленчуци и подготовката на идващата зима. Въпреки високите цени на зеленчуците и плодовете, жителите на града не се отказват от приготвянето на зимнина. И все пак заради по-скъпия ток и зарзават, тази година те предвиждат приготвянето на много по-малко буркани за зимата.

 

Коментари

Новини Варна