IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
09:53 | 31 октомври 2020
Обновен: 10:13 | 17 май 2024

Глобиха шестима във Варна за неносене на предпазни маски

По материала работи: Ставри Таргов
Глобиха шестима във Варна за неносене на предпазни маски

За периода от 23.10.2020 г. до 29.10.2020 г. служители на отдел ДЗК при РЗИ извършиха проверки в 92 обекта във Варненска област във връзка с извънредната епидемична обстановка.

Контролните акции са в училища, детски градини, здравни кабинети към тях, центрове за работа с деца, плувни басейни, дом за стари хора, салони за красота, складове за съхранение и търговия с козметични продукти, селскостопански аптеки, оптики, хипермаркети, супермаркети, магазини за хранителни стоки, ресторанти, сладкарници, заведения за бързо хранене и други.

Връчени са 12 предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки в хипермаркети, супермаркети и обект за търговия с храни, съгласно Заповед № РД-01- 609/21.10.2020г. на Министъра на здравеопазването на Република България във връзка с увеличения брой на регистрираните случаи на заболели лица от COVID 19 на територията на страната.

Връчени са 6 акта за административни нарушения на лица, работещи в супермаркет и заведения за бързо хранене, касаещи неспазване на противоепидемичните мерки, във връзка с разпостранението на COVID-19, включващи неносене на защитна маска за лице за еднократна или
многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, при обслужване на клиенти на разстояние по-малко от 1,5 м.

В Основно училище е връчен акт на лице за лоша текуща хигиена в класни стаи и неспазване на дезинфекционния режим. В павилион за хранителни стоки е връчен акт на лице за работа с нередовна лична здравна книжка, съобщават от РЗИ - Варна.
 

Коментари

Новини Варна