IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Икономика
16:50 | 5 март 2021
Обновен: 17:31 | 15 април 2024

Започва ремонт на 1,9 км от път I-9 Варна - Евксиноград

Рехабилитацията ще продължи до 31 май

По материала работи: Ставри Таргов
Започва ремонт на 1,9 км от път I-9 Варна - Евксиноград

От днес – 5 март, започва ремонт на 1,9 км от първокласния път I-9 в участъка Варна - Евксиноград. Ще се обновява платното за Евксиноград. За извършване на строителните дейности движението в отсечката ще бъде ограничено, а трафикът ще преминава двупосочно в платното за Варна.

Пътуващите към курортите „Св. Св. Константин и Елена“ и „Златни пясъци“ могат да използват и обходен маршрут през квартал „Виница“. За живеещите в района е осигурен достъп до първокласния път. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация.

Ремонтът предвижда студено рециклиране на асфалтобетоновата настилка, полагане на нови асфалтови пластове, подобряване на отводняването с подмяна на решетките за дъждоприемната канализация, почистване на водостоци и подравняване на банкети. Отсечката ще бъде с нови бордюри, тротоари, ограничителни системи и метални парапети.

Предвижда се ремонтните дейности в платното за Евксиноград да завършат до 31 май.

На този етап платното за Варна няма да се ремонтира поради предстояща подмяна на водопроводната канализация, съобщават от АПИ.

Коментари

Новини Варна