IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
13:15 | 25 март 2021
Обновен: 05:17 | 14 май 2024

Питат работодатели какви служители им трябват

Проучването е на Агенцията по заетостта

По материала работи: Ставри Таргов
Питат работодатели какви служители им трябват

На 08.03.2021 г. Агенцията по заетостта стартира първото за 2021 г. проучване на потребностите на работодателите в България от работна сила. То се  реализира на основание чл. 10 от Закона за насърчаване на заетостта съвместно с Комисиите по заетост към Областните съвети за развитие в 28-те области в страната.

Първото проучване за 2021 г. се извършва сред работодатели от формирана национално представителна извадка. Целта е да бъдат обхванати всички сектори на икономиката, различни по статут и големина предприятия с териториално разпределение във всички области в страната.

Работодателите от статистическата извадка имат възможност да попълнят онлайн анкетен формуляр, в който да посочат освен от какви специалисти със средно и висше образование ще имат нужда, какви са потребностите им от работници без специална квалификация и кадри, притежаващи специфична правоспособност, но и как се е отразило влиянието на епидемичната обстановка върху търсенето или освобождаването на работна сила.

Те ще могат да посочат и кои са най-необходимите умения, които трябва да притежава търсеният от тях персонал.

Анкетният формуляр ще може да се попълва от 8 март до 16 април 2021 г. (вкл.), след което резултатите ще се обобщят и анализират на областно и национално ниво, като информацията ще бъде публикувана на сайта на Агенцията по заетостта.

Участието е важно за определяне на политиката за професионално образование и насърчаване на заетостта в областта и страната, съобщават от Регионалната служба по заетостта във Варна.

Коментари

murko87 ( преди 3 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна