IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
14:00 | 1 април 2021
Обновен: 23:41 | 25 април 2024

Близо 90% от хотелите по морето ще останат затворени през новия сезон

Няма ранни записвания и плащания за летни ваканции

По материала работи: Ставри Таргов
Близо 90% от хотелите по морето ще останат затворени през новия сезон

Близо 90 на сто от хотелите по Черноморието няма да отворят на 1 май, когато се очаква да бъде открит летния туристически сезон. Причината е влошаването на епидемиологичната обстановка в страната и въведените мерки за борба с Ковид-19. Това заяви пред „Монитор” председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин Косев.

С цел привличане на повече българи и чужденци по родните плажове от БХРА изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов и вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с предложение чадърите и шезлонгите на плажа да са напълно безплатни поне през следващите 3 години.

Хотелиери по Северното Черноморие са категорични, че "оцветяването на картата на България от червено във вишнево" отблъсква гостите. Именно заради третата вълна на Ковид-19, през която страната преминава, не се наблюдават ранни записвания и плащания за летни ваканции.

Обстановката се усложнява и заради Ковид-19 пандемията - служителите масово се насочват към други сектори в търсене на сигурност, пише Bgonair.bg.

Коментари

Новини Варна