IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Икономика
08:45 | 13 април 2021
Обновен: 11:08 | 29 март 2024

Хотелиер зове: Спешно да се ваксинират 30 000 работещи в туризма!

Гърция и Турция вече ни изпреварват

По материала работи: Ставри Таргов
Хотелиер зове: Спешно да се ваксинират 30 000 работещи в туризма!

Спешно трябва да се ваксинират около 30 000 души от мениджмънта в туризма, заяви председателят на на Варненската туристическа камара Илин Димитров в ефира на БНР.

От организацията отправиха призив към правителството относно предприемането на спешни мерки в помощ на сектора в "навечерието" на великденските празници.

По думите му държавите около нас са далеч по активни по отношение на привличането на чуждестранни туристи.

"Гърците договориха преференциални условия с Израел, с Великобритания, с Румъния. Турците направиха абсолютно същото. Постоянно организират пътувания, рекламират се и заявяват ясно и конкретно, че са готови да посрещат гости.", подчерта той.

Масовата ваксинация на работещи в туристическия сектор на южните ни съседки започва на 15 април, като се очаква те да бъдат ваксинирани на две фази.

Първата е за тези, които в момента са на работа - мениджърските екипи. Втората ще бъде в началото на сезона, когато трябва да бъдат ваксинирани работещите в него, пише "Монитор".

Коментари

Новини Варна