IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
09:45 | 12 май 2021
Обновен: 05:05 | 10 април 2024

Държавата: Майка или мащеха? Хотелиери чакат ковид помощи

Продължават да затъват в кредити

По материала работи: Ставри Таргов
Държавата: Майка или мащеха? Хотелиери чакат ковид помощи

Хотелиери по Черноморието все още чакат обещаните им от държавата Ковид помощи. Извън туристическите дестинации хотелите в много градове въобще не са успели да се възползват от мярката за компенсация. Туристическият бранш настоява за удължаване на мерките до края на годината.

Атанас Карагеоргиев е управител на хотел по Северното Черноморие. Споделя, че никога ситуацията не е била толкова тежка.

"В момента държавата вместо да ни е майка тя ни е мащеха. 350 хиляди да имаш да получаваш от държавата си и 1 лев да не получиш. Това е не само неразбиране, това е умишлен рекет", категоричен е хотелиерът.

Той продължава да трупа кредити, за да спаси бизнеса си. Изгубил е вяра в подкрепата от държавата.

"Аз не вярвам в тези мерки. Мерките, които програмите и които съм спечелил, не плащат. Това е заблуда, нищо сериозно няма", допълни той.

Хотелиерите се надяват мерките да бъдат изплатени по предназначение, но не са особено обнадеждени в настоящата политическа криза.

"Помощта е помощ, когато е необходима. Оправданията бяха, че нямат хора, че било еди какво си", коментира председателят на СХР - Русе Красимир Иванчев.

"Хотелиерството не беше компенсирано по никакъв начин. Те не получиха субсидия. Нищо, освен подпомагането на работната сила", добави Атанас Димитров от БХРА.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна