IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
10:00 | 19 юли 2021
Обновен: 13:28 | 25 април 2024

Без БГ питие и плаж за британците. Вкарахме ги в червената ковид зона

Туроператори трябваше спешно да отменят чартърните си полети до родното Черноморие

По материала работи: Ставри Таргов
Без БГ питие и плаж за британците. Вкарахме ги в червената ковид зона

Туроператори, които водят английски туристи у нас, трябваше спешно да отменят чартърните си полети до родното Черноморие, след като България вкара Великобритания в червената зона за пътувания в условията на пандемия.

Това стана, след като дневният брой на новозаразени с коронавирус в Обединеното кралство надхвърли 50 хил., а на този фон Лондон обяви, че британците свободно могат да пътуват до нашата страна, защото вече е в зеления списък на държави с минимален брой заразени.

Компанията Jet2, която планираше по два чартъра седмично след 23 юли до Бургас, анулира цялата си програма за този месец. Същото стори и TUI, която пък имаше по четири полета до Варна.

Сънародници се оплакват в социалните мрежи, че не знаят дали английските им партньори и извънбрачни деца ще бъдат допускани в България от тази седмица заради забраната за влизане на британски граждани.

Някои са успели да разговарят по телефона с представители на регионални здравни инспекции у нас, които са ги посъветвали да носят всякакви документи, доказващи че са част от едно семейство, като актове за раждане, договори за наем, включително общи сметки за ток, вода и плащане на местни данъци.

Увеличаващите се бързо положителни ковид тестове започват да се отразяват на доста бизнеси и в самата Великобритания. Някои линии на лондонското метро и магазини са с намалено работно време заради липса на персонал, който е получил съобщение да се самоизолира за 10 дни, защото е контактувал със заразен.

Същото се наложи да направят и британският премиер Борис Джонсън, и финансовият министър Риши Сунак заради среща със здравния министър Саджид Джавид, който даде положителен тест за коронавирус, въпреки че е напълно ваксиниран.

От понеделник Англия премахва всички коронавирусни ограничения, тъй като смята, че е в състояние да се справи с растящото заразяване, благодарение на високия брой ваксинирани в страната. Много лекари критикуват това решение на властите, но престолонаследникът принц Чарлз смята да спазва съветите на правителството и да не носи маска, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна