IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Икономика
15:45 | 30 август 2021
Обновен: 21:07 | 25 април 2024

Варненските ресторантьори стягат протест

Поводът - предложенията за нови ограничения за бизнеса

По материала работи: Ставри Таргов
Варненските ресторантьори стягат протест

Членовете на сдружението на заведенията във Варна готвят утре от 15 ч. протест. Поводът - предложенията за нови ограничения за бизнеса.Те ще съберат на 31 август в 15 ч. до Слънчевия часовник в морската градина.

Ето какво се казва в обръщението до медиите:

"Едни от най-мрачните, позорни и ужасяващи страници на човешката история са резултат от дискриминация и погазване на човешките права. Отзвукът е мъчителен, дълъг, а вероятно и никога не отшумява напълно.

Втора година животът на близо половин милион души, работещи и разчитащи за препитанието си на нашия сектор се превръща в залог на една здравна криза с жестоки икономически последици.

В бизнеса несигурността и липсата на план излизат скъпо и горчиво. След поредните тревожни новини и липсата на какъвто и да би ло задоволителен спасителен изход за нас, не ни остава друго освен да се мобилизираме и да изразим своето недоволство с цялата непримиримост и категоричност, които законът ни позволява, докато не ни бъде предложена задоволителна стратегия, която да ни спаси и съхрани.

Защото нашият бизнес е като организъм, а организъм, който изразходва два или три пъти повече енергия отколкото получава няма как да оцелее.

Колеги, призоваваме ви да използваме най-ценното оръжие, което имаме, а именно нашата многочисленост, и да защитим правото си на труд, което скоро за пореден път ще бъде прегазено", се казва в края на обръщението.

Коментари

Новини Варна