IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
09:00 | 28 април 2022
Обновен: 00:43 | 27 март 2024

Хотелиерски зов: Таван на надценката за чадър и шезлонг на плажа

Иначе не сме конкурентноспособни на Турция и Гърция

По материала работи: Ставри Таргов
Хотелиерски зов: Таван на надценката за чадър и шезлонг на плажа

Да бъде сложен таван от 20-30% върху печалбата на стопаните на държавните плажове при преотдаване им крайни клиенти и на бизнеса. Това са предложили от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) на министъра на туризма Христо Проданов. След като държавните помощи към бизнеса ще бъдат прекратени, е редно да се сложи таван на печалбата на концесионерите, обясняват от БХРА.

Ваканционният летен туристически продукт е тясно свързан с плажа. Туристите пристигат у нас заради морето, затова и стойността на чадърите и шезлонгите са част от стойността на продукта. Ако държавата не намери начин да регулира тези процеси, ние ставаме изключително неконкурентни, включително и на съседните страни като Турция и Гърция, обясни председателят на БХРА Георги Щерев.

В националните курорти, каквато и цена да се сложи за крайните посетители - дори и да е 1 лев, тя не отговаря на реалността, обясняват от БХРА. Ивиците почти на 100% се преотдават на хотелиерите на значително по-висока цена, а те калкулират стойността на чадърите и шезлонгите в крайния си продукт, пише "Труд".

Коментари

Зфггцгг ( преди 1 година )
Портних не работи за ВарнаТрябва да се махат рекламите от автобусите
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Анонимен ( преди 1 година )
Портних да не се прави на хитър а да маха рекламите от автобусите Стъклата са да се гледа през тях с реклами няма видимост не с прави на хитър а действай
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна