IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Икономика
09:15 | 26 май 2022
Обновен: 12:25 | 24 март 2024

Актуалните цени на плаж '22-ра: Чадърът с двата шезлонга – 25 левчета

От Министерство на туризма не са актуализирали картата с цените на плажните принадлежности

По материала работи: Ставри Таргов
Актуалните цени на плаж '22-ра: Чадърът с двата шезлонга – 25 левчета

След като през това лято концесионерите няма да получат отстъпки от цената за стопанисване на ивицата, чадърите и шезлонгите ще се предлагат на максималните цени по договори. Голяма част от тях са същите, каквито бяха през 2019 г. Така чадър с два шезлонга ще струва средно 25 лв., изчисли Румен Драганов от Националния борд по туризъм.

Практика е хотелиерите да пренаемат част от ивиците от концесионерите, предплащайки за целия сезон и включвайки цената в пакета, така че клиентите им да не плащат на място. Подобна е ситуацията в почти целите курорти Златни пясъци и Слънчев бряг.

Колко ще ни струва плажът през лятото не е съвсем ясно, защото от Министерство на туризма не са актуализирали картата с цените на плажните принадлежности.

Предвид офертите от 2019 г. и максималните стойности по договорите е ясно, че сянката на плажа на места ще се предлага и за 50 лв. И ще надминава цената на нощувките в по-евтините морски хотели, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна