IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
15:30 | 27 юли 2022
Обновен: 04:22 | 13 май 2024

Пътни строители от Варна чакат 32 млн. лв. от държавата

Работници и тежка техника блокираха за час входа и изхода на Варна към магистрала „Хемус“

По материала работи: Ставри Таргов
Пътни строители от Варна чакат 32 млн. лв. от държавата

Работници и тежка техника на пътни строителни фирми блокираха за час входа и изхода на Варна към магистрала „Хемус“ заради неизплатени средства за извършени миналата година дейности. Протестиращите носеха трикольори и плакати с надписи „Съжаляваме за неудобството, но държавата е в ремонт“ и „Всеки труд се заплаща“.

„Тук сме, защото не са ни преведени плащанията, които бяха одобрени с решение на Народното събрание“, обясни Бистра Николова, ръководител проекти в „Инжстрой инженеринг“.

Тя посочи, че сдружението, което обслужва Областно пътно управление-Варна, е получило до момента обещаните 50%, но още чака от държавата останалите 32 млн. лв. по изпълнени договори, за които няма начислени неустойки. Заради кризата над 500 работници не са получавали заплати от два месеца.

„Благодарим на строителната камара и на браншовата камара "Пътища", които много ясно изразяват нашето становище, че ние не сме сгрешили нищо, когато сме си изпълнили възложените задания, и че не ние сме виновната страна в този процес“, подчерта Николова, цитирана от "Труд".

Коментари

Новини Варна