IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
15:40 | 4 септември 2022
Обновен: 23:25 | 27 април 2024

Промяна: АМ "Черно море" ще минава източно от с. Здравец

В района ще бъдат изградени шумоизолиращи огради

По материала работи: Ставри Таргов
Промяна: АМ "Черно море" ще минава източно от с. Здравец

Част от бъдещото трасе на АМ „Черно море“ се предвижда да бъде променено. Това става ясно от отговор на Агенция „Пътна инфраструктура“ до екоминистерството, публикувано на 24 август тази година.

Причината за промяната на трасето е да не бъдат засегнати границите на защитените местности „Ятата“ и „Побити камъни“, както и да не се нарушава режима на защитената зона „Ахелой - Равда - Несебър“.

Новото проектно предложение, свързано с „Ятата“, предвижда изместване на пътните връзки извън защитената местност. Мостът, който е предвиден да бъде изграден в района, ще бъде с подходяща вантова конструкция с голяма дължина на отворите, която ще позволява позициониране на опирите извън границите на защитената територия, информират от Пътната агенция.

Трасетата в зоната Ахелой – Равда – Несебър ще бъдат изместени на запад между селата Медово и Александрово. От АПИ са направили проучване, което показва, че трасетата ще минават в близост до местността „Побити камъни“, но няма да засягат района.

Предвижда се автомагистралата да преминава източно от село Здравец. Първите промишлени постройки там ще се намират на около 350 м, а първите жилищни ще са на повече от 500 м, поради тази причина в района ще бъдат изградени шумоизолиращи огради, информира радио Варна.

Коментари

Ж. ( преди 1 година )
Да започват строителството веднага.Колко пъти само правят проектите и така си остават неизпълнени (непостроени). Същото е и с ,, Хемус,,.Ще доживеем ли ?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 5
опетков ( преди 1 година )
Картинката ви за Хемус на тази карта не е вярна. Лот 10 е до Търговище и е завършен. И има съвсем друг профил от начертания, явно в час по рисуване на първокласник.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 3
Новини Варна