IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
10:40 | 20 септември 2022
Обновен: 00:45 | 29 април 2024

Вдигнаха с 10% заплатите в МУ - Варна

Увеличението е в сила от 1 септември

По материала работи: Ставри Таргов
Вдигнаха с 10% заплатите в МУ - Варна

От 1 септември 2022 година трудовите възнаграждения на всички преподаватели и служители в Медицински университет – Варна, ще бъдат актуализирани.

Увеличението ще е с 10 %, реши Академичният съвет на свое заседание проведено на 19.09.2022 г. Решението е взето във връзка с постигнатите високи резултати вследствие на усилията и всеотдайната работа на преподавателите и служителите в Медицински университет – Варна, както и  успешно проведената кандидатстудентската кампания за прием на студенти. 

След успешната кандидатстудентската кампания за прием на студенти през академичната 2022/2023 година в МУ - Варна, се увеличава броят на обучаваните студенти, като броят им вече е над 6300, от които близо 1900 са чуждестранните студенти от над 50 държави от целия свят.

Благодарение на инвестициите в модерни и високотехнологични методи и средства на преподаване по всички предклинични и клинични дисциплини, университетът се утвърди като лидер в страната и в Европа.

Академичното ръководство на Медицински университет – Варна, сърдечно благодари на всички преподаватели и служители за ежедневните усилия, полагани за постигане целите на Университета.

Коментари

Новини Варна