IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Икономика
09:31 | 28 май 2015
Обновен: 00:43 | 23 юли 2024

Правят безплатни турове за чужденци и варненци в центъра

Слагат туристически карти по спирките в кварталите

По материала работи: Златина Добрева
Правят безплатни турове за чужденци и варненци в центъра

От 15 юни започват тричасови турове из центъра на Варна и музеите в морската столица. Разходките са съвместна инициатива на общината и Съюза на екскурзоводите. Това стана ясно по време на Обществения съвет по туризъм.
В обиколките могат да се включат не само чужденци, но и варненци. Все още се уточняват датите, когато ще се осъществяват туристическите обиколки.
Минимум два пъти в седмицата ще предлагаме тази услуга. През активните месеци юли и август е възможно да има повече турове, през юни и септември ще са по-малко, каза Соня Георгиева.
Тя информира представителите на туристическия бранш, че заслоните на спирките по маршрута на автобуси 209 и 409 към курортните комплекси са възстановени. Освен това са оборудвани с туристически и информационни карти. Очаква се такива информационни табла да изникнат по 52 спирки в града, стана ясно от думите на Соня Георгиева.
До края на юни ще бъдат поставени табели за начало и край на населените места в курортите Св. св. Константин и Елена и Златни пясъци. До момента тяхната липса е обърквала чужденците, които не са знаели къде точно влизат.
Деян Балевски

Коментари

Новини Варна