Варна 16°
fallback
Икономика
13:58 | 28 май 2015
Обновен: 02:35 | 2 май 2024

Летище Варна бе домакин на среща на СУВОС

Бяха представени резюмета от проведените във Варна и Бургас през март информационни срещи

По материала работи: Златина Добрева

На 28 май на летище Варна се състоя четвъртата редовна среща на Съвета за Съвместно управление на въздействието върху околната среда в района на летищата (СУВОС) в България, домакин на която бе „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Фокусът на срещата бе насочен към следните теми: Резюме от проведените информационни срещи с местните общности във Варна и Бургас през месец март. Обсъждане проектите за актуализация на документите на СУВОС – „Правилник за дейността на Съвет за СУВОС“ и „Обща визия за околната среда“. Бяха представени резюмета от проведените във Варна и Бургас през март 2015 г. информационни срещи относно дейността на СУВОС, на които присъстваха представители на авиационната общност, местната власт и туризма. Обсъдени бяха поставените въпроси и областите от интерес за различните заинтересувани страни.

Бяха разгледани проектите за актуализация на документите, регламентиращи дейността на СУВОС – „Правилник за дейността на Съвет за СУВОС“ и „Обща визия за околната среда“, както и целите и показателите за работата на СУВОС в периода до 2019 г., като същите бяха обсъдени и приети от представителите на членовете на СУВОС. Основната цел на тази актуализация бе двата документа напълно да се синхронизират с публикуваната от ЕВРОКОНТРОЛ през м. септември 2014 г. „Спецификация за Съвместно управление на въздействието върху околната среда в района на летищата“ (EUROCONTROL Specification for Collaborative Environmental Management - CEM). По време на срещата бяха избрани нови председател и заместник председател на Съвет за СУВОС за следващите 2 години, в съответствие с правилника за дейността на форума. За председател бе избрана г-жа Елена Лакова от „Летище София“ ЕАД, а за зам.-председател - г-жа Милена Василева от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. В срещата взеха участие и представители на авиокомпании, които не са членове на СУВОС, което е ясен знак за разширяващото се сътрудничеството в областта на авиацията по отношение намаляване на въздействието върху околната среда.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback