IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
08:44 | 29 май 2015
Обновен: 00:43 | 23 юли 2024

Повече чужденци посетили България през април

Ръстът е 3,4 процента

По материала работи: Златина Добрева
Повече чужденци посетили България през април

С 3,4% повече чужденци са посетили България този април, отколкото за същия период на 2014 г. Това съобщиха от Националния статистически институт (НСИ).

Общият брой на чуждите граждани, решили да дойдат в родината, е 502 000, сочат данните на националната статистика. Притеснителното обаче е, че с 5,9% намаляват чуждестранните посещения с цел почивка.

Въпреки че по Северното ни Черноморие за Великден дойдоха няколко хиляди румънски туристи, това явно не е било достатъчно.

Цели румънски семейства бяха тук с личните си автомобили. Всеки един от посетителите остави средно по 40 евро на ден в местната икономика, сочат изчисления на различни експерти.

Имаше много по-силни години отсега, когато идваха повече румънци, отваряха и повече хотели, потвърдиха пред „Черно море“ хотелиери.

Въпреки отрицателните данни на НСИ те са останали доволни от посещаемостта на гостите покрай Великден и първите дни на май.

Дано сезонът тръгне в едно нормално русло. Не искаме огромни ръстове, но се надяваме да няма и резки спадове, пожелаха си от бранша.

Коментари

Новини Варна