IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
15:00 | 15 юни 2023
Обновен: 13:05 | 15 май 2024

Откриват авиолиния Варна - Цюрих

Това стана ясно на среща между кмета Иван Портних и посланика на Швейцария Раймунд Фурер

По материала работи: Ставри Таргов
Откриват авиолиния Варна - Цюрих

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Конфедерация Швейцария Н. Пр. Раймунд Фурер. По-рано двамата присъстваха и на XVI годишна конференция на Съюза на астрономите в България и отбелязването на 125 години от рождението на швейцарския астроном и физик Фриц Цвики, роден във Варна.

По време на разговорите в общината кметът Иван Портних запозна посланика с проектите, които се реализират в морския град. Той посочи, че в последните две години политическата нестабилност и икономическата криза са оказали негативно влияние върху общините – няма отворени стратегически важни европейски програми, забавени са проектите за изграждането на АМ "Хемус" и АМ "Черно море", както и проектът за Индустриална зона - Варна.

Независимо от всички предизвикателства обаче Варна се справя, допълни кметът. Той допълни, че в момента се изпълняват редица инфраструктурни проекти, а на Летище Варна предстои да бъде открита линия Варна - Цюрих, Швейцария.

Н. Пр. Раймунд Фурер благодари за възможността да присъства на събитие, свързано с паметта на Фриц Цвики, и подчерта, че това показва топлата връзка между двете държави.

Той приветства идеята за развитието на Варна като град на знанието и допълни, че е инвестициите в образованието на младите хора са важни и за бизнеса.

По време на срещата бяха обсъдени теми за транспортните връзки, туристическата реклама, възможностите за привличане на чуждестранни инвеститори.

Коментари

Фйккйй ( преди 10 месеца )
Тази година няма да има много туристи защото и през летният сезон продължава да се строи и да срещаме бетоновози и самосвали това е безобразно Портних ще трябва да се маха от поста кмет
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
опетков ( преди 10 месеца )
Линията не е за сметка на държавата, така че какво ти пука.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Дед Колю ( преди 10 месеца )
Колко ще просъществува тази линия? Колкото от София до Скопие ли?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна