IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
17:00 | 10 юли 2023
Обновен: 08:39 | 28 април 2024

Обособяват стоянки за тирове на магистралите край Варна

Подобна зона ще има и на ул. "Атанас Москов"

По материала работи: Ставри Таргов
Обособяват стоянки за тирове на магистралите край Варна

Да бъдат обособени зони за пребиваване на тежкотоварни автомобили на автомагистралите "Хемус", "Черно море" и ул. "Атанас Москов", за да не се затруднява трафикът в града. Това предложение на Община Варна ще бъде обсъдено с Агенция "Пътна инфраструктура" и КАТ.

По думите на Христо Иванов, заместник-кмет на Община Варна, превозвачите трябва да направят необходимата организация, за да могат шофьорите на камиони да получават своевременно информация кога да тръгнат, съобщава радио Варна.

Темата ще бъде коментирана на среща в сряда, 12 юли. В нея ще участват и представители на превозвачите.

"Смятам, че като се съберем, по най-бързия начин със заповед на кмета ще регламентираме тези зони за пребиваване и самата координация, която трябва да бъде направена", посочи Иванов.

Заместник-кметът допълни, и че има разработен проект за цялостен ремонт на северния пътен възел на Аспаруховия мост.

Община Варна има разработен проект за цялостен ремонт на северния пътен възел на Аспаруховия мост, съобщи още заместник-кметът. Той уточни, че Общината все още няма бюджет и не са регламентирани финансовите взаимоотношения между държавата и общините, и по тази причина към днешна дата тя не може да осигури финансиране.

По думите му общината ще се опита проектът да бъде включен в капиталовата ѝ програма за следващата година.

Иванов коментира, че ще разпореди да бъде направен оглед на подхода към корабостроителницата и ще бъде планирана рехабилитация на участъка, за да се запълнят дупките и да се осъществява нормален трафик.

Той съобщи още, че общината ще запознае всички заинтересовани страни с ремонта, който ще започне в южната промишлена зона между моста „Родопа“ и обръщача на автобусите.

Цялата отсечка ще се ремонтира с нова пътна конструкция, тротоар от едната страна и улично осветление. По думите на Иванов ремонтът ще започне максимално бързо.

За забавянето на началото на ремонта на ул. „Подвис“ в града, Иванов каза, че той ще започне, след като изпълнителите ясно и точно обявят графиците за изпълнение и ангажиментите, които имат.

През следващата седмица трябва да започне асфалтирането на ул. „Прилеп“ покрай сградата на ВиК, която бе затворена заради реализацията на проект на водното дружество.

Коментари

Новини Варна