IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Икономика
13:40 | 25 юли 2023
Обновен: 17:24 | 6 май 2024

Съдът отмени запечатването на нощния клуб на морската гара във Варна

Това стана след жалба срещу разпореждането на НАП

По материала работи: Ставри Таргов
Съдът отмени запечатването на нощния клуб на морската гара във Варна

Административен съд - Варна, отмени разпореждането за  налагане на принудителна административна мярка „запечатване на обект“, издадена от Началника на отдел „Оперативни дейности“ Варна в ГД “Фискален контрол“ при ЦУ на НАП, на търговски обект: нощен клуб на Морска гара, Варна и забраната на достъп до него за срок от 10 дни.

В определението си съдът сочи, че при липса на мотиви в разпореждането на НАП относно последиците от предварителното изпълнение на мярката за други прокламирани като защитени интереси на обществото – осигуряване на работни места, изплащане на трудови възнаграждения и осигурителни вноски, възможност за извършване на търговска дейност и излагане на мотиви, само относно събираемостта на приходи от фиска, се налага извод за липса на анализ на съразмерността на предварителното изпълнение на мярката.

Съдът  подчертава, че обжалваното разпореждане за предварително изпълнение на процесната ПАМ (принудителна административна мярка) е и непропорционално спрямо преследваната легитимна цел, доколкото е в несъответствие с принципа за съразмерност, изискващ административните актове и тяхното изпълнение да не засягат правата и законните интереси в по-голяма степен от най-необходимото за целта, за която се издава актът. Съдът прави извод, че разпореждането не отговаря на изискванията за съразмерност при засягането на правата и интересите на оспорващия.

Воден от горното, съдът определи разпореждането за предварително изпълнение на Заповед за налагане на ПАМ № 176-ФК/18.07.2023 г. на Началника на отдел „Оперативни дейности“ Варна в ГД „Фискален контрол“ при ЦУ на НАП като незаконосъобразно и разпореди да бъде отменено.

С пълния текст на определението можете да се запознаете тук: https://ecase.justice.bg/act/getactpublicfile?guid=93ca66f4-3a97-491d-be1a-0c3ca1486afb

 

Коментари

Моряк от Бургас ( преди 9 месеца )
Крайно време е във всички държавни институции, служителите да носят персонална отговорност за неправомерни и незаконни действия!Респект за Административен съд Варна!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Дяд Кольо ( преди 9 месеца )
Е как няма да го отмени, нали е взел няколко десетки хиляди за себе си. Хората в тези *** търсят правосъдие, а те само за своя джоб гледат. Тези пък дето се съобразяват с решенията им са пълни м***лумници и те.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна