IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
15:40 | 25 септември 2023
Обновен: 12:38 | 27 април 2024

Апелативен съд - София, окончателно потвърди наложения запор върху апортираните от община Варна акции от Пловдивския Панаир

Определението не подлежи на обжалване

По материала работи: Ставри Таргов
Апелативен съд - София, окончателно потвърди наложения запор върху апортираните от община Варна акции от Пловдивския Панаир

Богдан Богданов

По заведеното от министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов дело пред Софийски градски съд е потвърдено и второто особено искане за налагане на запор върху 16 314 400 броя поименни безналични акции от капитала на „Международен панаир Пловдив“ АД. Определението на Апелативния съд, като втора инстанция по обезпечителното производство е окончателно и не подлежи на обжалване.

Мярката бе допусната по-рано от Софийски градски съд за обезпечение на предявения от държавата, представлявана от министъра на икономиката и индустрията, иск срещу Община Варна за признаване на собствеността на държавата върху 16 314 400 броя поименни безналични акции. Последните представляват 29% от капитала на „Международен панаир Пловдив“ АД.

„Държавата трябва да запази собствеността си в Пловдивския панаир, но и да работи за развитието на дружеството. Международният панаир - Пловдив, не се управлява ефективно, затова Министерството на икономиката и индустрията е фокусирано върху разработването на Стратегия за развитието му“, коментира Богдан Богданов.

Припомняме, че още в началото на юни министърът на икономиката и индустрията разпореди пълен правен анализ по казуса с Пловдивския панаир. По-късно, със свое решение, Министерският съвет му възложи да извърши всички възможни действия в защита на държавния интерес.

В средата на юли беше предявен иск за признаване на собствеността на държавата  върху  акциите, като към настоящия момент с влезли в сила определения са уважени и двете особени искания: за спиране на вписването на апорта в Търговския регистър и за налагане на запор на акциите.

Коментари

89g11g23g nlo ( преди 6 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна