IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
11:40 | 27 октомври 2023
Обновен: 20:39 | 2 май 2024

Стартира приемът на заявления от доставчици за предоставяне на обучения с ваучери

Кандидатстването е само електронно чрез разработена платформа

По материала работи: Ставри Таргов
Стартира приемът на заявления от доставчици за предоставяне на обучения с ваучери

През октомври Агенция по заетостта стартира прием на заявления от доставчици на обучения, които желаят да обучават с ваучери заети, безработни и икономически неактивни хора по програми и проекти на Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 г., Националния план за възстановяване и устойчивост и Фонда за справедлив преход.

Кандидатстването е само електронно чрез разработена платформа, достъпна на https://training.az.government.bg/registration. Заявлението за включване в списъка на одобрените доставчици на обучения, както и приложенията към него се подават електронно с квалифициран електронен подпис (КЕП), не се приемат заявления и документи на хартиен носител.

Допустимо е провеждането на обучения в дистанционна и смесена форма, в зависимост от специфичните изисквания на всеки проект/мярка, съобщават от Регионалната служба по заетостта във Варна.

Подробна информация относно новите условия за провеждане на обучения с ваучери може да бъде намерена на официалната електронна страница на Агенция по заетостта, в раздел „Доставчици на обучения”, където са публикувани „Указания за регистрацията и работата на Доставчиците на обучение, предоставящи обучение с ваучери по Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 г., Националния план за възстановяване и устойчивост и Фонда за справедлив преход.

Коментари

Новини Варна