IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
13:20 | 13 ноември 2023
Обновен: 02:27 | 9 май 2024

НАП напомня за изтичането на важни срокове

Те са за регистрираните по ЗДДС

По материала работи: Ставри Таргов
НАП напомня за изтичането на важни срокове

До утре, 14 ноември, регистрираните по ЗДДС лица подават декларации с данни за референтен данъчен период месец октомври, включително за вътреобщностна търговия със стоки  и услуги. В същия срок е и внасянето на определените по този ред задължения.

Важна информация и за  търговците, които осъществяват вътресъюзна търговия със стоки. От НАП - Варна, напомнят на Интрастат операторите, че в същия срок се подават и декларациите за входящ и изходящ поток по реда на Закона за статистика на вътреобщностната търговия със стоки /ЗСВТС/.

До 20 ноември  имат ангажимент да подадат декларация и новорегистрираните Интрастат оператори с възникнало текущо задължение за  първи референтен период месец октомври 2023 г.

От местния офис на агенцията в морската столица акцентират и на определените праговете за 2024 г. за деклариране по система Интрастат за вътресъюзен внос, за вътресъюзен износ,  за деклариране на статистическа стойност за 2024 г. и за опростено деклариране на единични сделки с ниска стойност.

Повече информация можете да се намери на официалната страница на НАП на следния линк Данъчно-осигурителен календар (nra.bg), в Портала за електронни услуги, на телефоните на приходната агенция: 0700 18 700 или 02/9859 6801, на цена, съобразно тарифата на съответния оператор, както и на имейл: infocenter@nra.bg.

Коментари

Дяд Кольо ( преди 5 месеца )
И аз напомням на НАП - да си е.е майката!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна