IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
11:51 | 17 септември 2015
Обновен: 06:07 | 30 април 2024

Летище Варна посрещна пътник № 1 234 567 (СНИМКИ)

Нина Егелер долетя от Щутгарт и ще почива тук със своето семейство

По материала работи: Борис Проданов
Летище Варна посрещна пътник № 1 234 567 (СНИМКИ)

Германката Нина Егелер е 1 234 567-ият пътник на летище Варна за тази година. Тя пристигна в България за втори път заедно със съпруга си и с 16-месечния им син. Семейството беше посрещнато с официална церемония от ръководството на летището и получи куфар и ваучер за ВИП преминаване през терминал 2 на летището. Нина е физиотерапевт и пристигна с полет от Щутгарт заедно със съпруга си Нико и сина си Лио. Семейството ще остане във Варна 10 дни. Преди година е прекарало почивката си в курортния комплекс Свети Влас. 

 

 

Много харесваме България, сподели Нина Егелер. Иначе нямаше да идваме за втори път тук. Обичаме плажа и морето. Особено ще е интересно за сина ни, който е на 16 месеца и за първи път ще посети България. Винаги сме срещали мили хора във Варна и с удоволствие ще дойдем пак, каза още Нина.

Директорът на варненското летище Димитър Костадинов призна, че 2015 г. е била трудна основно заради големия брой непотвърдени полетни програми в началото на годината. Към момента спадът на броя на пътниците е около 2%, а на полетите – 3 на сто. 34% по-малко са руските туристи, преминали досега през варненското летище.

Специално от Украйна миналата година имахме към 13 000 пътници, сега са 5000. Добрата новина е, че при германците има увеличение. 11% е ръстът към момента, уточни Костадинов. Така че специално за немския пазар може да кажем, че сме доволни от развитието.

Рекордна е годината за полския пазар. 19% повече са туристите от Полша, преминали през варненското летище. Принос за това има и линията до Истанбул.

Миналата година имахме 15 000 пътници, тази година са 60 000. Така че сме доволни. За зимата имаме всекидневен полет, миналата година имахме 4 полета в седмицата. Тази зима ще имаме всеки ден полет до Истанбул, каза още директорът на летище Варна.

От началото на годината повече са били посещенията и на туристите от Великобритания и от скандинавските страни.

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна