IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
13:00 | 20 октомври 2015
Обновен: 07:17 | 14 май 2024

Volkswagen ще ремонтира и по-новите си дизели?

Сервизната акция може да засегне повече от обявените 11 млн. автомобила

По материала работи: Деян Михайлов
Volkswagen ще ремонтира и по-новите си дизели?

Коннцернът Volkswagen е използвал не един, а няколко различни варианта на програмно обезпечение, което е променяло показателите на нивото вредни емисии СО2 при включване на измерително оборудване, твърди Ройтерс, позовавайки се свои източници в германската компания.

Според информацията подобен софтуер е бил поставен не само на дизеловите мотори от семейството EA189, но и на по-новите двигатели от семейството EA288. Ройтерс цитира мениджър на Volkswagen, пожелал анонимност, според когото общо 4 агрегата са оборудвани с подобно устройство, позволяващо манипулиране на данните.

„Сега концернът ще трябва да модернизира програмното обезпечение на всяко поколение от тези двигатели. Това означава, че сервизната акция ще засегне много повече от обявените предварително 11 млн. автомобила”, твърди източникът на Ройтерс.

От Volkswagen отказаха коментар по твърденията, като се оправдаха със започналото разследване. Представител на концерна бе категоричен, че официално изявление може да има едва след неговия край.

Още по темата четете в Automedia.bg

Коментари

Новини Варна