IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
09:17 | 8 януари 2016
Обновен: 23:05 | 2 май 2024

Николина Ангелкова: Ще насърчаваме вътрешния туризъм

Групирането на плажовете, отдавани на концесия, според тяхната индивидуалност ще подобри услугата

По материала работи: Деян Михайлов
Николина Ангелкова: Ще насърчаваме вътрешния туризъм

Групирането на плажовете, отдавани на концесия, според тяхната индивидуалност ще подобри услугата. Това каза пред „Фокус“ министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя уточни, че тези концесионери, които предлагат по-ниски цени на плажните принадлежности и услуги, ще получават и преференции при избора за стопанисване.

„За да може да се случи всичко това и да не говорим наизуст, а с конкретика, на нас ни е необходима информация, която в момента се намира в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Нужни са ни досиета за всеки един плаж, всичко, което като анализи е правено към момента, за да може и ние да предоставим една детайлна концепция, едно детайлно групиране на плажовете, за да може то наистина да има своята практическа и реална приложимост и на практика да се усети ефектът от потребителя“, обясни министър Ангелкова.

Тя каза още, че след приемане на законопроекта ще започне прехвърляне на информацията между двете министерства, за да се гарантира безпроблемният летен сезон 2016 година.

Културно-историческият туризъм е фокусът на кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм. Каза още министърът на туризма.

По думите й, инициативата е резултат от сътрудничеството между Министерството на туризма и общините.

„Министерството на туризма изработи визиите и паната за билбордове, а общините предоставиха безплатно място, където те да бъдат поставени“, обясни Ангелкова и допълни, че това сътрудничество е изключително полезно за развитието на туризма и за рекламирането и промотирането му.

„Смятам да продължим в тази посока. Фокус на тази кампания е културно-историческият туризъм и всяка една община ще се рекламира на територията на друга община със своите културно-исторически обекти, които са важен двигател за растежа и за промотирането на съответния регион“, допълни Николина Ангелкова.

Тя още, че продължава работата на министерството за привличане на още чуждестранни туристи. По думите й, има ръст на резервациите за полети към страната ни през предстоящия летен сезон. Продължават и усилията за привличане на още туристи от Русия, за да сбъднат положителните прогнозите на руските туристически агенции, коментира министър Ангелкова.


24chasa.bg

Коментари

Новини Варна