IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
21:02 | 13 януари 2016
Обновен: 16:47 | 20 април 2024

ОмбудсМая иска и еднодневни винетки

Защо да плащаш за цяла година, като пътуваш чат-пат?

По материала работи: Слав Велев
ОмбудсМая иска и еднодневни винетки

Омбудсманът Мая Манолова ще предложи да бъдат въведени еднодневни винетни стикери, които да се продават на минимална цена и при облекчен ред, информира dnes.bg.
 

Поскъпването на винетките е особено несправедливо за хората от малките селища, които ползват републикански пътища само по няколко пъти в годината, и така за инцидентни пътувания плащат цялата годишна такса за стикер.
 

Затова ще предложа промени в наредбата за регламентиране на видовете винетки, като бъдат въведени и еднодневни, и ще отправя своето предложение до премиера още до края на седмицата, заяви Мая Манолова в Добрич, цитирана от БТА.
 

По думите й другото възможно решение е да се намалят цените на седмичните винетки.
 

Националният омбудсман смята за справедливо и искането на протестиращите срещу поскъпването на стикерите да бъдат въведени алтернативни трасета на пътищата, за които се изисква винетка.
 

Мая Манолова ще апелира към новите общински съвети в цялата страна да изберат местни обществени посредници, на които е готова да окаже методическа помощ. Институцията на националния омбудсман е подготвила примерен правилник, който ще бъде изпратен до всички общини.
 

Според Манолова при предишните общински съвети е имало само 11 омбудсмани. Обществените посредници по места могат да накарат администрацията да работи бързо и прозрачно, местните омбудсмани ще бъдат моите "очи и уши" навсякъде, каза Манолова.
 

Тя добави, че има нужда да бъдат разкрити постоянно действащи изнесени приемни на националния омбудсман във всеки икономически район на страната.

 

 

Коментари

Новини Варна