IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
17:56 | 19 януари 2016
Обновен: 21:01 | 20 април 2024

Удължават туристическия сезон

За целта са предвидени 295 000 лв.

По материала работи: Златина Добрева
Удължават туристическия сезон

За удължаване на туристическия сезон са предвидени 295 000 лв. Съветници и браншовици се обединиха около становището, че това е основният приоритет пред Варна за следващите години. Само с удължаването на сезона биха се повишили приходите от туризъм. От администрацията обясниха, че становището на работната група, изследвала проблема, е, че трябва да се сключат договори за маркетинг и реклама с утвърдени туроператори на пазари, с които традиционно Варна работи. Техният ангажимент ще бъде да водят туристи в началото и края на сезона. Сумата може да бъде усвоена едва когато от Министерството на туризма пристигнат точни указания как могат да се сключват тези договори с туроператорите.

Съветниците от Комисията по туризъм, търговия и рекламна дейност решиха да пренасочат 5000 лв. от предвидените 300 000 за удължаване на сезона към единствените две събития от Варненски регион, включени в националния туристически календар - Черноморския туристически форум и Националната кулинарна изложба.

20 000 лв. в бюджета за поредна година се заделят за консултантски договор за анализ на туристическия пазар в Германия. Върху важността на неговата работа акцентира Георги Филипов - член на Обществения съвет по туризъм. "Манол Димитров е дългогодишен туристически деятел.  Приносът му е да поддържа непрекъснато контакти с туристическите бюра и с медиите в Германия, за да популяризира Варна като дестинация. От друга страна, непрекъснато подава информация за това как се развива пазарът там, какви са насоките, къде можем да наблегнем с оферта, способства за запознанства на официалните лица от Варна с тези в Германия", каза Георги Филипов.

180 000  лв. от бюджета на община Варна ще бъде разходван за участие в международни туристически борси и изложения в страната и чужбина.
Полина Иванова

Коментари

Новини Варна