IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
09:04 | 26 януари 2016
Обновен: 21:26 | 20 април 2024

КЗП хвана 100 нарушения в зимните ни курорти

Най-често звездите на хотела се разминавали с предлаганото

По материала работи: Деян Михайлов
КЗП хвана 100 нарушения в зимните ни курорти

100 нарушения в зимните ни курорти са хванали представители на Комисията за защита на потребителите от началото на декември насам. Това са нелоялни практики и нарушения в качеството на туристическия продукт, съобщава пред "Стандарт" председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

Най-много са установените нарушения при разминаването на получените звезди с предлагания продукт. На потребителите се предлагат услуги с по-ниско качество или пък се спестява важна информация относно цени, обяснява Маргаритов.

Най-често това се случва в менютата на ресторанти и други заведения, в които се предлагат хранителни продукти и напитки, разказа още шефът на КЗП.

"Правим проверки по сигнали за предоставяне на частни апартаменти на туристи като и по тази линия сме срещали същите нарушения и сме налагали санкции", обясни Маргаритов.

Според него наистина тези проверки са затруднени заради "определени хитринки". Маргаритов очаква контролът да се засили и да стане по-ефективен благодарение на новата наредба за категоризация на туристическите обекти. Тя трябва да влезе в сила през март. В нея са предвидени по-облекчени изисквания за категоризирането на обектите, които сега най-често работят в сивия сектор като например отдаването на частни стаите под наем. През последните близо два месеца служителите на КЗП са извършили 1200 проверки.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна