IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
12:41 | 11 февруари 2016
Обновен: 12:51 | 5 май 2024

Голям интерес към Варна на изложението “Ваканция Спа ЕКСПО”

Морската столица представена с кадри от миналия век и със съвременните постижения

По материала работи: Борис Проданов
Голям интерес към Варна на изложението “Ваканция Спа ЕКСПО”

“Ваканция Спа ЕКСПО” – това е туристическото изложение в София, на което общинската дирекция “Туризъм” ще представи морската столица в два аспекта – стара и съвременна Варна. Това съобщи главният експерт в дирекцията Ирина Угринска.

 

Тя обясни, че стремежът на администрацията е да пресъздаде духа и културата на Варна от зората на 20-ти век. За целта са подготвени стари снимки и интериор от “онова време”. Тогава отварят врати първите морски бани в страната. Слага се и началото на ваканционния морски туризъм.

 

Всички посетители на изложението “Ваканция Спа ЕКСПО” ще могат да си направят безплатно фото с ретро костюми от Стара Варна.

 

Съвременната морска столица ще бъде представена с кадри на най-новите проекти, които се реализират във Варна в последните 2 г.

 

Според Ирина Угринска интересът към щанда е сериозен. Помогнали са нейните колеги от дирекцията “Култура и духовно развитие”. Заедно те запознават гостите на туристическото изложение с възможностите за отдих и развлечения. Както и с богатата програма на община Варна.

Коментари

Новини Варна