IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
17:34 | 21 февруари 2016
Обновен: 11:45 | 21 април 2024

2016 може да се окаже крайъгълен камък в много отношения за Летище София

Интервю на Христо Щерионов, гл. изп. директор за предаването на Bulgaria ON AIR "Авиошоу"

По материала работи: manager
2016 може да се окаже крайъгълен камък в много отношения за Летище София

Гл. изп. директор Христо Щерионов коментира резултатите на компанията за 2015: нови пазари и дестинации, водещи авиокомпании, карго, чартъри, плановете за развитие през 2016 и новите авиокомпании, очаквани на Летище София, очакванията за пътникопотока в интервюто за предаването на Bulgaria ON AIR "Авиошоу" с Александър Богоявленски" на 21 февруари 2016.


Всяка година в Авиошоу обръщаме поглед към резултатите и постигнатото от ключовите компании от този сектор в България. Гледаме и към перспективите за развитие с фокус върху новата календарна и финансова година, както и специфичните сезони.

Най-важният секторен играч, който в много отношения е и секторноопределящ - летище София е все още държавна компания, но през последните години се ползва с широка автономност по отношение взиманието на решения за основните операции и развитие.

2016 може да се окаже крайъгълен камък в много отношения за летището - стъпването в София на Ryanair ще промени рязко ситуацията. Най-голямата нискоразходна авиокомпания в Европа по брой самолети и превозени пътници идва не с 2-3, а цели 12 дестинации, някои от които в пряка конкуренция с местните оператори.

Това ще създаде раздвижване не само на пътникопотока, но и на работата на терминалите, самолетодвиженията, допълнителните услуги и т.н.

Как ще се справи Летище София?
Има ли развитие в плановете за разширяване на Терминал 2 и ремонт на Терминал 1?
Как ще се отрази на летището предстоящото разрастване на Луфтханза Техник София с нови производствени линии и възможности за приемане на повече и по-големи самолети?

Гледайте интервюто във видеото.

bgonair.bg


 

Коментари

Новини Варна