IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
10:48 | 23 февруари 2016
Обновен: 05:36 | 22 април 2024

Sony иска да пребори зависимостта от смартфоните

Xperia цели потребителят по-рядко да използва телефона си

По материала работи: Деян Михайлов
Sony иска да пребори зависимостта от смартфоните

Sony планира да продължи да произвежда смартфони, докато същевременно се опитва да накара хората да ги ползват все по-малко, пише Wall Street Journal.

"Хората са станали прекалено обсебени от смартфоните", твърди Хироки Тотоки, главен изпълнителен директор на мобилното подразделение на производителя на електроника.

Когато Тотоки пое ръководството на Sony Mobile Communications в края на 2014 г., той обяви, че първата му работа ще бъде да се справи със загубите, генерирани от подразделението. В момент, в който това преструктуриране е към края си, той обяви, че иска да промени начина, по който хората комуникират помежду си.

Това може да изглежда странно за компания, която има едва 2% дял от световния пазар на смартфони по данни на IHS. Но растежът на този пазар се забавя и за останалите играчи, а Sony гледа напред към едно бъдеще, в което други устройства ще окупират вниманието на потребителите.

По време на Mobile World Congress в Барселона тази седмица Sony представи Xperia Ear, устройство към смартфона, което може да чете имейлите, да дава инструкции по карта или да обявява други известия. Целта е да се намали необходимостта потребителите непрестанно да проверяват телефоните си, заяви Тотоки. Sony все още не е обявила цената на устройството.

Японската компания обяви, че Xperia Ear ще бъде пуснато за продажба на част от основните пазари на компанията през лятото. Изми Каваниши, изпълнителен вицепрезидент на Sony Mobile, заяви, че продуктът е експериментален. По думите му компанията работи и по други устройства, включващи технологии, като добавена реалност, като целта е да се подобри комуникацията не само между хората, но и тази между потребителите и техните устройства.

Въпреки че много компании за електроника се насочват към преносимите технологии, предлагайки умни часовници, умни очила и дори умни обувки, до момента те не се радват на голям успех. Тотоки твърди, че Sony се надява да създаде един нов пазар със своите устройства. Ако това не се случи, компаниите за смартфони, включително и мобилното подразделение на Sony, могат да не успеят да оцелеят.  

Повече технологични новини можете да прочетете в Investor.bg

Коментари

Новини Варна