IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
18:54 | 24 февруари 2016
Обновен: 16:20 | 24 април 2024

Хвалим морето си в руската Държавна дума

Изслушването цели привличане на повече руски туристи

По материала работи: Юлиян Атанасов
Хвалим морето си в руската Държавна дума

България ще бъде представена в Държавната дума на Русия като целогодишна туристическа дестинация от ресорния министър Николина Ангелкова.Страната ни е една от малкото, които ще имат тази възможност и единствената от региона с покана за участие в парламентарните изслушвания в Долната камара на Федералното събрание. Изслушването ще се състои на 25 февруари (четвъртък) в рамките на работно посещение на българския министър в Москва, съобщиха от Министерството на туризма. На него ще присъства и председателят на Думата Сергей Наришкин.

 

 

Целта е да се набележат мерки за увеличаване броя на руските туристи към перспективни и нови туристически направления като България, Мароко, Куба, Китай, Тайланд, Шри Ланка, Индия, Доминиканската република. Министър Ангелкова ще бъде придружавана от председателя на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание Петър Кънев и извънредния и пълномощен посланик на България в Москва Бойко Коцев.

 

 

Акцент в представянето на България ще бъде потенциалът й като привлекателно за руските туристи направление за морска ваканция и възможностите за разнообразни специализирани услуги в сектора. Същия ден ще се проведе и кръгла маса за развитието на българо-руските отношения в областта на туризма в посолството на България.

 

 

Русия е сред водещите пазари за българския туризъм, като за 2015 г. България е посетена над 485 хил. нейни граждани (пета позиция от всички генериращи пазари за българския туризъм). Руските туристи през последното лято са били близо 400 хил. души, което представлява 10% дял в общия туристопоток, а приходите от посещенията им само през летния сезон са около 400 млн. лв.

 

 

Данните показват, че над 70% от руските граждани пътуват до България за почивка и отдих, а над 300 хил. руснаци имат недвижими имоти в нашата страна.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна