IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
10:01 | 13 март 2016
Обновен: 08:55 | 21 април 2024

Спират влаковете по Подбалканската жп линия

Причината е ремонт, който се очаква да приключи за 2 месеца

По материала работи: Слав Велев
Спират влаковете по Подбалканската жп линия

От 14 април до 13 юни заради ремонти ще бъде прекъснато изцяло движението на влаковете в участъка между гарите Стряма и Клисура по Подбалканската жп линия, съобщиха от БДЖ, цитирани от "Дарик".
 

През периода на извършваните ремонти всички влакове, които по своя маршрут преминават през Стряма и Клисура, няма да се движат между двете гари. За пътниците от преминаващите в този участък влакове ще бъде осигурен превоз с автобуси между Копривщица и Карлово за бързите влакове и между Копривщица и Иганово за пътническите влакове.


Бързите влакове със задължителна резервация (експрес "Чайка") София - Бургас - София, които сега пътуват само в петък от София до Бургас и в събота от Бургас до София, няма да се движат.
 

Клиентите на националния железопътен превозвач от четири бързи влака между София и Бургас, както и от два нощни бързи влака между София и Варна, ще бъдат превозвани с автобуси в участъка между гарите Копривщица и Карлово.
 

До приключване на ремонтните дейности в участъка между гарите Стряма и Клисура, спалните вагони от и за Добрич, които се движат към състава на нощните бързи влакове между София и Варна през Карлово, вече ще пътуват с нощните композиции между София и Варна през Горна Оряховица.
 

За пътниците от общо седем пътнически влака, които се движат между София и Карлово, както и от един пътнически влак от Златица за Карлово, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Копривщица и Иганово.
 

Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, ще бъде поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на "Холдинг БДЖ".

Коментари

Новини Варна