IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
13:05 | 18 март 2016
Обновен: 12:41 | 21 април 2024

Масово се отказваме от морето в Гърция и Турция, страх ни е

Българският курорт е рай на сигурността, чакаме германци и руснаци

По материала работи: Деян Михайлов
Масово се отказваме от морето в Гърция и Турция, страх ни е

Между 40% и 50% е спадът на български туристи към Гърция и Турция. Това заяви Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма, пред агенция "Фокус". 

Той обясни, че атентатите в Турция и напливът на мигранти към Гърция са се отразили негативно на туризма в двете страни, но българските летни курорти ще спечелят то това. 

"Увеличени са заявките от Германия, от Русия, от голяма част от европейските страни, тъй като нашите курорти засега се оказват един оазис на сигурност, където хората могат да изкарат своята почивка спокойно. Има отлив на наши туристи към Гърция и Турция", обясни Николчев. Той допълни, че санкциите, наложени над Турция от Руската федерация, също ще окажат положително влияние на българския туризъм.

"От четири до пет милиона руски туристи тази година няма да посетят Турция и се очаква голяма част от тях да посетят България. Има много сериозни индикации за това", отбеляза Николчев. Той каза, че голяма част от българите, които се отказват от Турция и Гърция, ще изберат българските курорти за лятната си почивка. 

Той коментира още, че в момента Министерството на туризма подготвя концепция за експлоатация на плажовете, за да може цените на шезлонгите и чадърите да бъдат по-достъпни.


Dnes.bg

Коментари

Новини Варна