IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
12:15 | 24 март 2016
Обновен: 04:01 | 4 май 2024

ОИЦ-Варна, започва кампания за бизнеса "Успешни заедно“

Инициативата ще завърши в Деня на Европа с бизнесфорум "Европа за бизнеса“

По материала работи: Борис Проданов
ОИЦ-Варна, започва кампания за бизнеса "Успешни заедно“

Областният информационен център-Варна стартира нова информационна кампания, насочена изцяло към фирмите от Варненска област. Тя цели да популяризира новите възможности за финансиране на бизнеса със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Инициативата е част от кампанията „Успешни заедно“ на мрежата от 28 информационни центъра за европейско финансиране в страната и се провежда от 22 март до 9 май т.г.

 

Като част от планираните събития ОИЦ-Варна, ще обяви през април „Седмица на бизнеса“. В нея ще могат да се включат компании от всички 12 общини във Варненска област, в т.ч. бенефициенти по проекти и фирми без опит в усвояване на европейски средства, които се интересуват от европейско финансиране. Посетителите ще имат възможност на място да се запознаят с актуални възможности за финансиране на проекти на фирми, да получат информационни материали и разяснения от експертите на центъра. В Седмицата на бизнеса ще се проведат и 3 секторни срещи с компании от областта, по време на които екипът на ОИЦ ще представи отворени процедури за финансиране на малки и средни предприятия. От своя страна фирми - бенефициенти ще споделят своя опит в работата си по европроекти. Ще бъдат дискутирани трудности и ползите при реализация на европроекти, както и предложения за опростяване на достъпа до европейско финансиране. Срещите са секторно ориентирани към фирми от сферите строителство, производство на мебели и машиностроене, печатна и рекламна дейност. Събитията са отворени за фирми и от други сектори, които проявяват интерес.

 

Инициативата ще завърши в Деня на Европа с бизнесфорум „Европа за бизнеса“ в Община Варна. На него ще бъдат представени възможностите за финансиране на фирми през 2016 година на национално и европейско ниво, финансовите инструменти в подкрепа на бизнеса и възможностите за участие в търговски мисии. Със заключителното събитие на кампанията „Успешни ЗАЕДНО“ ще се отбележи и петата годишнина от създаването на Мрежата от 28 информационни центъра за европейско финансиране в страната, част от която е ОИЦ-Варна.

Коментари

Новини Варна