IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
10:31 | 4 април 2016
Обновен: 04:16 | 3 май 2024

Изграждат единен портал на студентите във Варна

Магистри от ИУ са победители в конкурса „Моята Beehive идея за Варна“

По материала работи: Юлиян Атанасов
Изграждат единен портал на студентите във Варна

На трети април приключи оценяването на младежки инициативи  насочени към  подобряването и развитието на морската столица. Журито, съставено от експерти  на варненското сдружение „Споделено работно място“/ Beehive Co-working Space, взе единодушно решение да подкрепи концепцията за изграждане на единен портал на студентите във Варна. Предложението е подадено от Георги Станчев, Косьо Владимиров, Мария Рускова и Александрина Александрова - и четиримата магистри в Икономически университет –Варна. Журито ще подкрепи логистично и концепцията за изграждане на дигитална класна стая.

 

Инициативата цели да обхване всички студенти в града, като им даде възможност за достъп до актуална информация за културния живот във Варна и местата, които могат да посетят безплатно или с определена студентска отстъпка, както е в повечето развити европейски държави. В портала ще бъдат публикувани събития на община Варна и дирекциите „Младежки дейности“ и „Спорт“, доброволчески инициативи, места за допълнително образование и развитие на студента, стажове във фирми, езикови центрове, образователни форуми и други.

 

Организаторите на инициативата се обръщат с апел към всички заинтересовани учреждения да получат публичност на дейности насочени към студентите, да се свържат с Beehive на office@beehive.bg

 

Журито на конкурса реши да подкрепи логистично още една идея, разработена от учениците Христо Карацанов и Виктор Иванов. Техният проект „Дигитална класна стая“ е насочен към модернизирането на учебната среда в българските училища, чрез използване на най-модерната технология на двадесет и първи век, а именно специални Touch маси -  мултитъч маса с интуитивен сензорен интерфейс. Всяка маса ще се използва от четирима ученици. На мястото на бялата дъска ще бъде поставен осемдесет и четири инчов Touch панел, на който учителят ще показва нагледно материали и съдържание при предаването и обяснението на уроците.Работата и по двете инициативи започва с разработване на предложенията, изграждане на стратегия за изпълнение и търсене на партньори за реализацията им.

Коментари

Новини Варна