IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
11:14 | 6 април 2016
Обновен: 07:07 | 14 май 2024

Посрещаме 7 млн. чужди туристи

Все още в страната ни основен дял заемат масовият морски и зимен туризъм

По материала работи: Деян Михайлов
Посрещаме 7 млн. чужди туристи

Очаква се 7 млн. чужди туристи да бъдат посрещнати у нас тази година. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Брюксел, информираха от ведомството. И поясни, че бройката е колкото и населението на страната.

Все още в страната ни основен дял заемат масовият морски и зимен туризъм, но се работи за популяризиране и на другите специализирани форми. 

„Спа и екотуризмът са много атрактивни за инвеститори, като ние сме амбицирани да предложим редица административни облекчения при сериозен интерес”, посочи още министърът.

Повече от 26 хил. компании работят в туристическия сектор в България, но по-голямата част от тях са малки или средни предприятия. Делът на сектора в БВП на страната е около 13%, което е с 3 на сто над средния за ЕС. 

Именно затова секторът е отделен като ясен приоритет на правителството, а целите са ни за привличане на повече инвестиции и по-голяма конкурентоспособност, отбеляза министър Ангелкова.

И допълни, че се обръща внимание на оперативните програми и другите източници на финансиране на ЕС за подпомагане на сектора.

burgasnovinite.bg

Коментари

Новини Варна