IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
17:14 | 11 април 2016
Обновен: 10:42 | 14 май 2024

За трети път академия „Иновация в действие“ ще инвестира в по-доброто бъдеще на младежите в България

„Аурубис България“ се присъединява към проекта на „Солвей Соди“ като основен партньор

По материала работи: Ставри Таргов
За трети път академия „Иновация в действие“ ще инвестира в по-доброто бъдеще на младежите в България

Днес бе даден старт на третото издание на академия „Иновация в действие“. Инициативата на „Солвей Соди“ е със социален характер и има за цел да инвестира в младите хора, като развива техните знания и практически умения в създаването на иновативни проекти.

В третото издание на „Иновация в действие“ ще бъдат избрани над 100 иновативни млади хора, които имат желание да реализират устойчиви проекти в сферата на технологичните и социални иновации, здравословния живот и безопасността. След средата на април на сайта на инициативата innovationinaction.eu ще е активна формата за регистрация, която е отворена за студенти или завършили висше образование в последните пет години.
„Иновация в действие“ се провежда едновременно в София и Варна, а участници от други градове в страната ще имат възможност да се включат дистанционно чрез специални онлайн обучителни сесии на живо.
„От самото си създаване преди 153 години до днес Група “Солвей” се развива, благодарение на приложими и устойчиви иновации. От опит знаем, че нагласата, знанията и уменията в тази област са особено важни, особено за младите хора. Затова през 2013 г. „Солвей Соди“ инициира образователния проект „Иновация в действие”. Той е успешен и доказателство за това са реализиралите се вече младежи, намерили своето признание в света на иновациите. Българската мрежа на Глобалния договор на ООН също прегърна идеята, както и „Аурубис България“, която стана наш основен партньор“, каза изпълнителният директор на „Солвей Соди“ Спирос Номикос.  
„Аурубис България“ традиционно подкрепя развитието на образованието на младите хора. Ние вярваме, че „Иновация в действие“ е успешен формат, където хората говорят за иновации и научни постижения по разбираем и атрактивен начин. Един от основните приоритети на стратегията за корпоративна социална отговорност на компанията винаги е бил подкрепата на проекти, свързани с образованието. Това е и главната причина компанията да продължава да подкрепя младите хора, като им дава възможност да получат знания и възможности за бъдещо развитие в България“, сподели Тим Курт, изпълнителен директор на „Аурубис България“.
Официален гост на събитието бе Н.Пр. Аник Ван Калстер, посланик на Белгия в България. Тя изрази своето задоволство от факта, че е част от проекта вече трета година, и че той е доказал ефективността си с над 200 участници през годините и редица интересни иновативни идеи.
Цветелина Тенева представи програмата на „Иновация в действие“, в която ще бъдат включени нови бизнес инструменти за анализ на ключови социални тенденции и извеждане на области с потенциал за подобрения, където иновациите биха дали висока добавена стойност на обществото.
Всички участници ще минат през серия от безплатни обучения, които да изградят у тях разбиране, знания и умения за устойчиви иновации. В хода на академията те ще получат подкрепа и експертно мнение при разработването на проектите си от ментори и лектори-практици. Най-добрите три проекта, избрани от престижно жури, ще получат специални образователни награди – безплатно участие в  лятна програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел и магистратура по иновации, предприемачество и финанси в България.~
Текст под снимка – spiros nomikos
„Иновация в действие”е успешен проект и доказателство за това са реализиралите се вече младежи, намерили своето признание в света на иновациите, каза изпълнителният директор на „Солвей Соди“ Спирос Номикос.  

Черно море

 

Коментари

Новини Варна