IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
15:02 | 13 април 2016
Обновен: 04:16 | 3 май 2024

Варна ще приеме годишния конгрес по СПА туризъм

Големият форум е на 28 и 29 септември т.г. в курорта “Св. Св. Константин и Елена”

По материала работи: Борис Проданов
Варна ще приеме годишния конгрес по СПА туризъм

Третият годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм ще се проведе на 28 и 29 септември т.г. в курорта “Св. Св. Константин и Елена”. Организаторите на форума благодариха на Община Варна и лично на кмета Иван Портних, за съдействието което оказват за провеждането на събитието. 

 

По време на Конгреса, в който ще има и сериозно международно участие, община Варна ще се включи с представяне на ключови за града обекти и събития.

 

В програмата коментар на Наредба 2 за СПА туризма ще направи зам.-министърът Ирена Георгиева.

 

Няма да бъде подминат и проблемът с кадрите в бранша, както и вариантите за удължаване на сезона. Това ще направят специалисти от Европа, които имат опит в своите страни.

 

От Българския съюз по балнеология и СПА туризъм признаха, че все още този бранш има сравнително слабо присъствие в интернет, което ще бъде засегнато като тема на предстоящия през есента край Варна конгрес.

 

С презентации ще участват и много от чуждестранните гости, включително и от дестинации като Израел, а едно от интересните направления на СПА ще бъде свързано със спорта.

 

Борис Проданов

Коментари

Новини Варна