IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
16:09 | 22 април 2016
Обновен: 21:27 | 21 април 2024

Откриват туристическия сезон във Варна на 15 май

Общината прави необходимото да осигури успешен сезон

По материала работи: Златина Добрева
Снимка община Варна

Летният туристически сезон във Варна ще бъде официално открит на 15 май, съобщи кметът Иван Портних по време на съвместна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова, областния управител Стоян Пасев и представители на туристическия бранш и контролните органи.

„Заедно със старта на „Маратон Варна“, ще се даде официално начало и на летния туристически сезон, ще се състои и пилотното промотиране на новоизградения пешеходен ринг“, каза по време на срещата Портних.

Той допълни, че oбщина Варна прави необходимото да осигури успешен сезон. Започнахме редица инфраструктурни проекти, които значително ще подобрят градската среда – изцяло беше обновен пътят за курорта „Златни пясъци“ – от Т-образното кръстовище до началото на комплекса, за което благодаря на правителството за оказаната подкрепа. Предстои ремонт и на останалата част от трасето, който ще започне след края на летния сезон“, коментира кметът. Той отбеляза, че на финален етап е и процедурата за изграждане на пречиствателната станция на Златни пясъци, с което ще се сложи край на дългогодишния проблем с пречистването на отпадните води в курорта. Общинската администрация работи и в посока социализацията на културно-историческото наследство, допълни Портних.

Коментари

Новини Варна