IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
10:37 | 2 май 2016
Обновен: 23:39 | 21 април 2024

Все повече белгийци стягат куфари за България

Превръщаме се в предпочитана дестинация за почивка

По материала работи: Деян Михайлов
Все повече белгийци стягат куфари за България

България се превръща в едно от най-предпочитаните места за туризъм за белгийците това лято заради проблемите в държавите от Магреба, Гърция и Турция. Това съобщават местни медии, като се позовават на данни от фирмите за туристически резервации.

Нашата страна представлява за белгийския туристически пазар място, което е познато с европейската си принадлежност, политическата стабилност, липсата на заплаха от атентати и ниските цени. 

Белгийците, които избират България, са същите, които досега са купували почивки в Тунис.

Отбелязва се, че тази година се наблюдава значителен отлив на белгийски туристи от Турция заради "деликатното положение" там, от Гърция - заради мигрантите, от Египет и Тунис - заради съветите на белгийските власти. 

Единствено Мароко от държавите от Магреба се предлага от белгийските туристически фирми, доколкото белгийското външно министерство не е призовало да не се пътува там.

Белгийските туристи се завръщат на пазарите в Италия, Испания и Португалия, мнозина са решили да почиват с каравана по бреговете на Франция. 

Някои от туристите заменят провалените почивки в Северна Африка с пътувания до Япония и Индия, отбелязват туроператорите.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна