IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
16:14 | 9 май 2016
Обновен: 07:05 | 14 май 2024

Членството на България в ЕС е позитив за бизнеса

Кирил Сакскобургготски в предаването Boom&Bust

По материала работи: Деян Михайлов
Членството на България в ЕС е позитив за бизнеса

България има предимството да бъде динамична, млада икономика. В същото време съществуват бюрократични ограничения, които трябва да бъдат решени, за да се подобри ситуацията за правене на бизнес в страната. Това каза финансистът Кирил Сакскобургготски в предаването Boom&Bust по Bloomberg TV Bulgaria в интервю на Дориана Ранкова в директна връзка от Лондон.

По думите му обвързаността на българската валута с еврото дава стабилност, а това е важен фактор за инвестиционния климат в страната. Официалното присъединяване към еврото е още по-голямо предимство на България заради лекотата, с която може да търгува. Близостта до Турция и Централна Азия също дават преимущество на страната, посочи още Кирил Сакскобургготски.

Според него увеличаването на дълга с цел инвестиции в производствен капацитет за бъдещ период, като инфраструктура и развитие, има позитивен ефект. Възниква проблем, ако този дълг бъде използван за финансиране на неустойчиви проекти.

Чуйте интервюто във видеото.

 

Коментари

Новини Варна