IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Икономика
15:37 | 25 май 2016
Обновен: 22:08 | 22 юли 2024

Експерти от МС ще учат варненци как да усвояват евросредства

Семинарът е в петък от 9 ч. в Икономическия университет

По материала работи: Борис Проданов
Експерти от МС ще учат варненци как да усвояват евросредства

В петък Областният информационен център във Варна със съдействието на Икономически университет организира семинар за електронно кандидатстване и електронно отчитане на проекти с европейско финансиране през новия програмен период. За участие са поканени представители на общини, бизнес, НПО сектора на територията на Североизточен район за планиране. Лектори на събитието ще бъдат експерти от дирекция „Централно координационно звено” към администрацията на Министерски съвет.

 

По време на семинара ще бъдат демонстрирани възможностите на  Информационна  система за управление и наблюдение на средствата от ЕС – ИСУН 2020 за електронно кандидатстване; електронно отчитане на проекти по оперативните програми през новия програмен период 2014 – 2020 г., както и използването на публичния модул на ИСУН 2020.

 

Сред темите са подаване на проекти по електронен път и подробно демонстриране на модул отчитане. Събитието е с практическа насоченост и е продиктувано от преминаването към изцяло електронно кандидатстване и отчитане на проекти по оперативните програми през програмния период 2014 – 2020 г. В програмата е предвидена дискусия, по време на която ще има възможност всеки да получи отговор на въпроси относно ИСУН 2020.

 

Семинарът ще се проведе на 27 май (петък) от 9 до 12 ч. в зала “Аула” на ИУ – Варна.

Коментари

Новини Варна