IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
19:09 | 30 май 2016
Обновен: 04:57 | 29 април 2024

"Пирогов" без подписан договор със Здравната каса

Служителите са в стачна готовност заради неполучени заплати за април

По материала работи: Слав Велев
"Пирогов" без подписан договор със Здравната каса

Болница "Пирогов" не е подписала договор с районната здравна каса, съобщават от лечебното заведение, цитирани от dnes.bg.
 

Ръководството на клиниката смята условията в договора за обидни за институцията.
 

Работещите в "Пирогов" още не са получили заплатите си за месец април, което е свързано с непревеждането на средствата, заработени от служителите на лечебното заведение за месец април 2016 година, посочват оттам. Заради неизплатените заплати служителите са в стачна готовност.
 

Както е известно, управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Глинка Комитов заяви, че за първите три месеца на годината болниците са получавали средно по 106 млн. лв. месечно. Но спрямо заложеното в бюджета на НЗОК до края на годината лечебните заведения биха могли да разполагат с не повече от 97 млн. лева месечно. Това става ясно от стенограмата на едно от последните заседания на Надзорния съвет на Здравната каса през май.
 

По думите му очакваният дефицит в края на годината по перото за болниците е 70 млн. лева. Затова надзорът прие да се намалят бюджетите на болниците с 3% спрямо сумите, получавани през първите три месеца от годината.

Коментари

Новини Варна