IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
12:50 | 23 юни 2016
Обновен: 22:44 | 30 април 2024

Част от Офицерския плаж вече има концесионер

Стоян Пасев: Забраната за къпане на Офицерския плаж най-вероятно ще падне в понеделник

По материала работи: manager
Част от Офицерския плаж вече има концесионер

Варненска фирма е станала наемател на Офицерски плаж – Изток. Това съобщи областният управител Стоян Пасев. Сумата е 26 000 лв. без ДДС. Тази година обаче плажът е разделен на 3 части и концесия има само върху т.нар. Изток. Другите две (Юг и Запад) остават неохраняеми, като държавата ще се опита да осигури спасители поне за още една зона, а в другата ще има табелка, че е неохраняема.

 

“Забраната за къпане на Офицерския плаж най-вероятно ще падне в понеделник. Втора поред проба показва, че качеството на морската вода там е в нормите. Ще се изчака това да се потвърди и от трета поред проба, резултатите от която ще станат ясни в понеделник”, съобщи пред журналисти областният управител Стоян Пасев.

 

Той добави, че новият концесионер на Офицерски плаж – Изток влиза във владение в понеделник.

 

Без наематели остават плажовете в Камчия. Там обаче ще има осигурени поне два спасителни поста, за да се избегнат водните инциденти. Плажът в “Аспарухово” обаче има избран концесионер – също варненска фирма, но с управител софиянец.

 

Борис Проданов

Коментари

Новини Варна