IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
11:51 | 28 юни 2016
Обновен: 20:17 | 22 април 2024

ОбС - Варна, прие отчетите на общинските дружества и лечебни заведения

Не всички управители и контрольори бяха освободени от отговорност

По материала работи: Борис Проданов
ОбС - Варна, прие отчетите на общинските дружества и лечебни заведения

Отчетите на общинските дружества и лечебни заведения бяха разгледани в 9-ото заседание на Общинския съвет на Варна. 


ОбС - Варна, прие и отчетите за м.г. на Центъра за психично здраве, на Спортния диспансер, Очната болница, Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания и Дентален център 1. Техните управители и контрольори бяха освободени от отговорност.


Също "анблок" бяха одобрени отчетите на Двореца на културата и спорта ЕАД, Пазари ЕАД, Градски транспорт ЕАД, Обреди ЕООД, Ученическо и столово хранене ЕАД и Жилфонд ЕООД. Управителите и членовете на съветите на директорите, както и контрольорите бяха освободени от отговорност.


В дебатите преди вота бяха посочени отличните финансови резултати на дружествата в последните месеци. Особено на Градски транспорт, който след поемането на всички линии излезе на печалба. Съветниците заключиха, че общинската икономика работи все по-успешно.


Спортният диспансер ще работи по 3-годишна програма, съобщи управителят д-р Христо Кьосев и благодари за подкрепата от страна на местния парламент.


СБАГАЛ приключи 2015 г. с печалба и отчетът беше приет. Заради одиторския доклад бившият управител на АГ - болницата, д-р Радослав Минков, както и контрольорът не бяха освободени от отговорност на заседание на ПК "Собственост и стопанство". По предложение на председателя на ОбС - Варна, Тодор Балабанов тази точка за АГ - болница остана за следващата сесия.


Отчетът на Тубдиспансера също беше приет. Управителят и контрольорът - освободени от отговорност.


На Стопанска и спомагателна дейност ЕАД (в ликвидация) годишният отчет беше приет. Ликвидаторът Мартин Михайлов обаче не беше освободен от отговорност. Той трябва да представи баланс и отчет пред съветниците.


ОбС - Варна, прекратява дейността на Центъра за психично здраве. Ще бъде информирано Министерството на здравеопазването. Ликвидацията се определя на 6 месеца. Избран беше ликвидатор.

 

Коментари

Новини Варна