IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
11:41 | 4 август 2016
Обновен: 09:12 | 14 май 2024

Отчетът на Бюджет 2015 приет от ОбС - Варна

"Виждат се ясно намеренията ни, а всичко, което се прави е пред вас", каза зам-кметът Пейчо Пейчев

По материала работи: Борис Проданов
Отчетът на Бюджет 2015 приет от ОбС - Варна

Община Варна няма дефицит за 2015 г. стана ясно в представянето на отчета за приемане на бюджета и сметките за средствата от Европейския съюз за м.г. Изпълнението е 100,4% – 259 810 453 лв. Първоначалният бюджет за 2015 г. е 258 700 000 лв., а отчетът на бюджета – 237 683 937 лв.


Одитният доклад за Бюджет 2015 на община Варна е приет без резерви от Сметната палата.


Това беше изтъкнато от зам.-кмета Пейчо Пейчев. Той добави, че всички показатели на бюджета показват стремежа на общината към развитие.


"Не бягаме от това, което правим. Има прозрачност, показваме и отчета на бюджета, и всички параметри. Така ще продължим да работим и в бъдеще. Виждат се ясно намеренията ни, а всичко, което се прави е пред вас", каза от трибуната Пейчо Пейчев.


Така беше отговорено на резервите към Бюджет 2015. Препоръката от страна на зам.-кмета Пейчо Пейчев, беше дебатите по толкова важни въпроси за общината да се правят по време на обществените обсъждания и в комисиите. Особено, когато има претенции към предоставените цифри.


"Няма как да не подкрепим отчета на един балансиран бюджет. В последните години в община Варна е наложена финансова дисциплина. Виждате колко е повишена и събираемостта на данъците. Направени са стъпки, които дават резултати. Всичко това се вижда по улиците на Варна, по детските площадки, градинките, в самата Морска градина. На много места. Със средствата от този бюджет се прави всичко това. Бюджетът е в полза на гражданите на Варна", каза на свой ред лидерът на групата на ПП ГЕРБ в местния парламент Марица Гърдева.


При гласуването бюджетът беше приет с голямо мнозинство.


Борис Проданов

 

Коментари

Новини Варна