IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
15:26 | 4 август 2016
Обновен: 03:42 | 15 май 2024

И ОбС - Варна, одобри придобиването на 29% от Пловдивския панаир

Наредбата за траурната дейност мина без корекции

По материала работи: Борис Проданов
И ОбС - Варна, одобри придобиването на 29% от Пловдивския панаир

Местният парламент одобри безвъзмедно придобиване на част от собствеността на „Международен панаир Пловдив“ АД – 29 % или 16 314 400 акции. В сряда това предложение мина на ПК "Собственост и стопанство".


Имаше процедурно предложение за оттегляне на точката, но то не беше одобрено. Разликата между общите активи и пасиви (номинална стойност на капитала) на Пловдивския панаир е над 72 млн. лв. "плюс", което е добра атестация за взетото от ОбС - Варна, решение. Независимо от бурната съпротива на неколцина съветници срещу вота. За община Варна няма да има финансови ангажименти дори при фалит на дружеството.


Новата “Наредба за гробищните паркове и погребално-обредната дейност на територията на община Варна” също беше гласувана. Имаше опити за корекции - отпадане на частта за кремацията и чл. 34 - за статута на каменоделските фирми. Това обаче не мина.


Общинският съвет прецизира текста, според който собствениците на законно построените къщи върху поземлени имоти - частна общинска собственост в кв. "Аспарухово", съборени заради пороя през 2014 г., да имат право да закупят парцелите на преференциална цена. Стойността на земята ще се формира на база данъчната оценка. От този списък се изключват имотите в сервитута на охранителните канали, зоните на благоустрояване и др. инфраструктурни мероприятия.


Борис Проданов

 

Коментари

Новини Варна